Uskršnji i prvomajski praznici su period kada zaista uživamo u hrani. Kada se završe, svi želimo da malo usporimo sa prejadanjima, i posvetimo se zdravijim opcijama. Zbog toga je naša Mima, za vas spremila jedan zaista zdrav i ukusan obrok...
Naisplativija i što je još važnije, najzdravija opcija je hraniti se voćem i povrćem koje trenutno sazreva. Proleće nam pruža pregršt svežih namirnica pomoću kojih možemo lako osvežiti svoje telo, ali i razbiti kulinarsku monotoniju. Laka hrana, kojoj ne manjka...
Njoke su još jedna vrsta testenine koja nam dolazi iz mediteranske Italije. Međutim, zahvaljujući svom ukusu i prepoznatljivoj teksturi danas je ovaj specijalitet rasprostranjen po celom svetu. Sudeći po istorijskim spisima, njoke su se jele još od rimskog doba. S...
Danas smo pripremili recept za jedan sit i ukusan obrok. U pitanju su mediteranski batačići na dalmatinskom varuvo od krompira i blitve, sa par sastojaka koji dodaju posebnu notu. Verujemo da ćete uživati spremajući ga za one sa kojima delite...
Iako se u narodu koristi i kao lek, recept za kuvano vino je poslednjih par decenija jedna od prvih asocijacija kad se spomenu praznici. Ako imate prilike da posetite neki od Novogodišnjih vašara širom Evrope uvek ćete naići na bar...
Za ovaj recept je potrebno malo mašte, kvalitetni sastojci i ljubav prema pripremanju hrane. Dobra karakteristika zelenih tagliatelle-a sa dimljenim lososom i brokolijem je što ovo može biti mrsno i posno jelo. Idealan je za dane posta, kao svečani ručak....
Jedna od legendi o nastanku panettone-a božićnog kolača kaže da je pekar Toni napravio ovaj kolač pokušavajući da impresionira svoju dragu. Navodno je to razlog za njegov naziv jer pan de Toni znači Tonijev hleb. Da li biste želeli da...
Iako je kajgana nutritivno bogata, retko ko je smatra luksuznim obrokom. Da biste je podigli na viši nivo, dodajte joj ne tako uobičajene sastojke i doručkujte hranu koja će vam zagarantovati prijatan početak dana. Brz tempo života zahteva recepte koji...