Kako da napravite mini Beer fest kod kuće?

Kako da napravite mini Beer fest kod kuće?

Već daleko poznati, tradicionalni, Beer fest koji se i ove godine održava na Ušću u Beogradu, obećava dobar provod. Bilo da dolazite na ovu manifestaciju zbog piva ili zbog domaćeg rokenrola, Beer fest je tu za vas.

Međutim, šta ako ste sprečeni da ga posetite? Vreme je za alternativu! Nastavite sa čitanjem i pokazaćemo vam kako da napravite mini beer fest kod kuće.

pivo

Prvo i osnovno – pivo!

Bez piva ni festivalska ni kućna varijanta ne bi imale smisla. Da li ćete nabavljati domaća piva koja se lako nalaze u svim prodavnicama, ili ste više raspoloženi za degustaciju kraft piva – izbor je vaš.

Naš predlog je da piva birate pažljivo, jer nije kao da je svaki dan Beer fest! Naročito ne između četiri zida! Najpraktičnija su piva u većim ambalažama, ali ako vam je cilj raznovrsnost i kvalitet samog piva onda nije trenutak za štednju i isplativost. Ako niste sigurni u preferencije vaših gostiju najbolje je da odaberete nešto što će zadovoljiti i one najprobirljivije. U pomoć priskače Kombo set piva. Sastoji se od tri vrste Bernard kraft piva - nefiltrirani Amber, Lager Celebration i nefiltrirani tamni lager. Uz pivo dobijate i grickalice. U pitanju su Roberto grisine, slane, grisine sa susamom i grisine sa ruzmarinom. Šta kad nestane grisina?

S čim se pivo najbolje slaže?

Na festivalima piva u inostranstvu ćete najčešće nailaziti na štandove sa kobasicama. Naročito ako odete na Oktobarfest u Nemačku. Pre pravljenja plana hrane koja će vam ulepšati beer fest potrebno je da odlučite koliko vremena želite da investirate u samu pripremu. Za pravi festivalski doživljaj bilo bi poželjno da nabavite sveže kobasice koje ćete ispeći u gril tiganju i pripremite raznovrsne zemičke i soseve. Tako će svaki gost moći da napravi svoju kombinaciju, baš kao na samom festivalu.

pivo i grickalice


Ukoliko nemate vremena, ili strpljenja za tako nešto, ostaju vam dve varijante – prva je da zamolite svakog gosta da donese nešto od hrane i time ubijete dve muve jednim udarcem. Svako će uložiti minimalno truda, a rezultat će biti više nego zadovoljavajući – dobićete brdo različite hrane koja svojom varijabilnošću unosi dodatnu dinamiku. Druga opcija je nabavka već pripremljene hrane. Ako ste raspoloženi za lakšu varijantu i ne želite da se vaš mini Beer fest vrti oko hrane onda je suhomesnato uvek siguran izbor. Bilo da birate Tapas miks koji se sastoji od tri vrste suhomesnatog ili npr. Čuvene Čorizo kobasice, sigurno neće pogrešiti. Jedini problem koji se može javiti tokom večeri je nestašica hrane. Kao back-up opciju naručite više pakovanja Roberto grisina s ukusom pice.

Ne zaboravite muziku

Da bi vaš mini Beer fest bio što autentičniji, plejlistu za planirano druženje sastavite par sati ranije. Ukoliko to ne uradite, velika je verovatnoća da će svaki gost poželeti da bude DJ, a veče će se svesti na raspravu ko ima bolji muzički ukus.

Ako želite da u potpunosti ispoštujete ovu manifestaciju, bacite pogled na program festivala i aktuelne izvođače. Odaberite par hitova od svakog izvođača i napravićete nezaboravan miks. Ukoliko vam muzika nikad nije bila cilj odlaska na Beer fest u Beogradu, onda napravite svoju plejlistu. Samo se držite jednog pravila – nema dobre liste bez dobrog rokenrola! Bilo da preferirate domaći ili strani rokenrol, pivo najbolje klizi uz prljavu muziku.

Da li ste voljni da budete organizator festivala?

Pokrili smo ono osnovno bez čega jedan festival ne može, a to su pivo, hrana i muzika. Vaš festival, pored kompletne autonomije izbora, ima i još par prednosti – manje košta, toalet vam je uvek dostupan (i čist), plus nema gužve jer posetioce festivala birate vi. Osim ako se ne pročuje da pravite najbolje kućne žurke, pa sledeće godine zbog povećanog interesovanja budete morali naplaćivati ulaz.

beer fest

Nadamo se da smo vas bar malo inspirisali da ove godine budete omiljena osoba u svom društvu. Mesta za improvizaciju ima na pretek, a granice određuju samo vaša mašta, entuzijazam vašeg društva, i, nažalost, budžet. Da li ste spremni da napravite mini Beer fest kod kuće?


Ostavite komentar

Imajte na umu da komentari moraju biti odobreni pre nego što budu objavljeni

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


Možda će vam se dopasti

Pogledaj sve
Tiramisu – neodoljivi slatkiš za ljubitelje kafe
Kako da crveno vino postane deo Vaše slatke trpeze?
Šta je zajednično za Afogato, Irsku kafu i Belog Rusa?