10 ideja za delikatesne novogodišnje poklone

10 ideja za delikatesne novogodišnje poklone

Početak decembarskih i januarskih praznika sa sobom donosi toplinu, radost, novu nadu, tradiciju, ali i poklone!  Ukoliko ste već odabrali svoju jelku vreme je da je okitite i razmislite o tome šta ćete staviti pod nju. Iako su novogodišnji pokloni najčešće namenjeni za taj mali prostor ispod ovog popularnog i mirišljavog četinara, često ih poklanjamo i ljudima koji nisu deo naše uže porodice. 

U nastavku možete pročitati predloge deset poklona koji će se izdvojiti u gomili rokovnika i mirišljavih setova za kupanje.

delikatesi pokloni

1. Poklon set Manari džemova - Savršen izbor za domaćice koje obožavaju slatkiše

Ako vaša drugarica voli da isprobava recepte i usavršava svoje kulinarske veštine možete joj pokloniti set Manari džemova. Mogu postati neizostavan sastojak njenih slatkih specijaliteta ili ih može koristiti zasebno, kao nadev za palačinke ili hleb. Pored standardnih ukusa – kajsija i šljiva, u ovom poklon setu se nalaze i malina, borovnica i šipurak.


2. Ahmad čaj u prazničnoj ambalaži - Za koleginicu koja vam ulepšava svako jutro

Kada vas čekaju poslovni izazovi, ona uvek uspe da vam ublaži stres dok sa njom delite jutarnji ritual ispijanja toplog napitka. Obično svi preferiraju kafu, ali ako vaša koleginica ipak bira čaj onda će je ova elegantno upakovana selekcija najfinijih Ahmad čajeva oduševiti. Kutija izrađena od najkvalitetnijeg drveta će krasiti svaku policu, čak i kad sve kesice budu davno upotrebljene. U pakovanju koje se izdvaja svojim vanvremenskim dizajnom, nalazi se 100 kesica pažljivo odabranih Ahmad čajeva u kojima će uživati podjednako i čulo mirisa kao i čulo ukusa.

poklon ahmad čaj

3. Proseko i bombonjera set će joj sigurno ulepšati jedno decembarsko veče

Proseko je savršen pratilac ženskih večeri koje su začinjene holivudskim romantičnim komedijama i snegom koji lagano pada. Bilo da se ovakve večeri provode u društu, ili u solo varijanti, ovaj poklon set će razgaliti i ugrejati svaku žensku osobu kojoj bude poklonjen. Pored već spomenutog proseka, ručno izrađene čokoladne praline će upotpuniti ugođaj.

4. Selekcija Ahmad čajeva u limenoj kutiji rustičnog izgleda za baku koju volite

Samo srećnici još uvek mogu da zagrle svoje bake, ako i vi spadate u ovaj odabran krug ljudi, nemojte zaboraviti na njih za vreme praznika. Pored lepih reči, posete, i vremena koje im posvećujete, bake će se sigurno obradovati Ahmad čajevima u limenoj kutiji. Sama kutija je estetski dopadljiva, ali i praktična – čuva svežinu svih čajeva koji se nalaze unutar nje. Verujemo da će se vašoj baki svideti bar jedna mešavina čaja koja se nalazi u ovoj selekciji – od zelenog i crnog čaja do čaja od pupoljaka jasmina ili listova nane.

5. Daska za serviranje hrane od kvalitetnog drveta kao idealan poklon za sve dobre domaćine

Sigurno u okruženju imate bar jednu osobu koja voli da ugošćava i posebnu pažnju posvećuje serviranju hrane. Vreme je da joj se odužite za sve te slasne zalogaje jednim praktičnim poklonom! Drvena daska za serviranje hrane je namenjena i seckanju namirnica, ali bila bi prava šteta nehotično je oštetiti. Ipak je napravljena da bude zvezda kulinarskih druženja! Pored činjenice da je u pitanju najpraktičniji poklon na listi, ovu dasku i kvalitet drveta i samog procesa izrade čine posebnom.

6. Pivo i grickalice - obradujte druga jednim „muškim“ poklonom

U pitanju nije neki običan set iz hipermarketa gde uz šest limenki piva dobijete čips gratis. Ovaj unikatan set sadrži tri flaše craft piva češkog proizvođača Bernard. Posebne ukuse craft piva prate klasični ukusi Mignoni grisina – slane i grisine sa susamom. Ovaj set je idealne veličine kao pratilac neke sportske večeri, za jednu osobu. Bar jedno od tri craft piva će oduševiti vašeg druga, naročito ako je u potrazi za novim omiljenim ukusom.

7. Prefinjen božićni kolač kao neobičan poklon vašoj šefici

Korporativni pokloni ne izlaze iz mode. Ako želite da ostanete u lepom sećanju odaberite i poklon koji izlazi iz uobičajenih okvira. Odaberite panettone božićni kolač u pakovanju luksuznog izgleda. Iako možda neće krasiti radni sto vaše pretpostavljene, ukus ovog božićnog kolača će sigurno ostati kao jedna od lepših uspomena ove godine.

poklon kolačići

 8. Praznična bombonjera kao moderan poklon nekom mlađem

Moguće je da ste ispucali već sve ideje za poklone ili da poklanjate nekom ko ima sve i kome ne treba ništa. U slučaju da je u pitanju mlađa osoba idealan poklon je praznična bombonjera punjena čokoladnim pralinama. Ove praline su ručno izrađene uz dodavanje orašastih plodova, voća, aromatičnih začina i esencijalnih ulja. Pun pogodak je kao poklon nekom ko voli kvalitetan slatkiš, ali i nekom ko ima želju da eksperimentiše i izbegne klasične ukuse.

delikatesi poklon bombonjera

 9. Poklon vama i vašoj lepšoj polovini – hedonistički set za večeru u dvoje

Iako se vreme praznika tradicionalno vezuje za poklanjanje dragim ljudima, nigde ne postoji pravilo da vi ne možete podjednako uživati u poklonu. Ako ste godinama istrošili ideje za poklone vašem partneru ili samo želite da proslavu Nove godine učinite posebnom i romantičnom odaberite set za večeru u dvoje. Ovaj set sadrži sve što vam je potrebno – bocu Barola, prefinjenu iberijsku pršut, Garganeli pastu, dve vrste sira (jedan za posluživanje uz pršut, drugi za posipanje po testenini) i drvenu dasku za serviranje. Već postojećoj zakusci dodajte ove luksuzne sastojke ili njima prepustite da budu zvezde vaših specijaliteta. U svakom slučaju nećete pogrešiti.

10. Za sam kraj – poklonite ovaj luksuzni panettone sami sebi!

Završili ste sa obavezama i sa poklonima za sebi drage osobe, vreme je da se ugodite sami sebi. Ako ste ljubitelj slatkiša odaberite panettone sa neuobičajenim kesten punjenjem. Pored baršunaste teksture ovog kolača oduševiće vas sočno punjenje i komadi kandiranog kestenja. Iako će vas ovaj ukus najverovatnije asocirati na jesen ko zna, možda baš ovaj panettone postane vaš omiljeni božićni desert!

Verujemo da će vam ova lista pomoći i smanjiti prazničnu tenziju. Pored naših preporuka slobodni ste da sami odaberete poklon. Što je poklon personalizovaniji to će više značiti i onom ko ga prima i onom ko ga poklanja. Razmislite o afinitetima osobe kojoj poklanjate i ne zaboravite da iskren osmeh osobe koju ste obradovali nema cenu.


Ostavite komentar

Imajte na umu da komentari moraju biti odobreni pre nego što budu objavljeni

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


Možda će vam se dopasti

Pogledaj sve
Tiramisu – neodoljivi slatkiš za ljubitelje kafe
Kako da crveno vino postane deo Vaše slatke trpeze?
Šta je zajednično za Afogato, Irsku kafu i Belog Rusa?