Kajgana sa pet vrsta pečuraka, prazilukom i parmezanom

Kajgana sa pet vrsta pečuraka, prazilukom i parmezanom

Iako je kajgana nutritivno bogata, retko ko je smatra luksuznim obrokom. Da biste je podigli na viši nivo, dodajte joj ne tako uobičajene sastojke i doručkujte hranu koja će vam zagarantovati prijatan početak dana.

kajgana sa pecurkama

Brz tempo života zahteva recepte koji se lako sprovode u delo, ali to ne znači da je neizbežno zakinuti na kvalitetu namirnica.

Za ovaj poseban doručak za jednu osobu potrebno Vam je:



3 jajeta – možete iskoristiti cela, ili samo belance ukoliko ste navikli na lakšu verziju kajgane, ili Vam je iz nekog drugog razloga ta opcija primamljivija

5 vrsta pečuraka – šampinjone ste sigurno već probali, sad je vreme da malo eksperimentišete i ubacite i braon šampinjone,  bukovače, vrganje, ali i šitake pečurke koje vode svoje poreklo iz Azije. Pored toga što su egzotične, njihova blagotvorna dejstva na organizam prevazilaze njihovu popularnost.

Da bi jelo dobilo na slojevitosti treba Vam praziluk i prstohvat sitno iseckanog belog luka. Nećemo Vam zameriti ako izmenite količinu prema svom ukusu.

Ovom jelu fale začini – zbog bogatstva prethodnih sastojaka, naš savet je da dodate samo so i biber, ali, ukoliko volite jače začinjenu hranu, možete dodati još neki od začina koji je ušao u Vašu svakodnevnu rutinu.

Celovitosti ovog obroka doprineće par kapi hladno ceđenog ulja od tartufa kao i narendani parmezan.


Priprema:

1. Na malo ulja ( ulje koštice grožđa ) 2-3 min propržite praziluk. Zatim dodati pečurke iseckane tako da se vidi razlika između njih. Bukovača na tračice, šampinjone na listiće, vrganje ( predhodno natopljene u vodi ) na sitnije komadić, a šitaki uvek birajte što sitnije jer su lepe i dekorativne pa ih samim tim pecite ucelo.

2. Nakon par minuta dodajte prethodno umućena jaja, posolite, pobiberite i izmešajte.

3. Pecite do željene tvrdoće.

Prijatno!

 

Jednom kada probate ovu kajganu, nećete prestati sa eksperimentisanjem, samo imajte na umu da previše sastojaka može ugušiti njihovu posebnost.

 

Recept by : Mima's Fit & Sit


Zapratite našu Mimu i na društevnim mrežama.

Facebook: Mima's Fit & Sit
Instagram: Mima's Fit & Sit


Ostavite komentar

Imajte na umu da komentari moraju biti odobreni pre nego što budu objavljeni

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


Možda će vam se dopasti

Pogledaj sve
Tiramisu – neodoljivi slatkiš za ljubitelje kafe
Kako da crveno vino postane deo Vaše slatke trpeze?
Šta je zajednično za Afogato, Irsku kafu i Belog Rusa?