Zašto su Ahmad čajevi voljeni širom sveta?

Zašto su Ahmad čajevi voljeni širom sveta?

Ako ste ljubitelj ovog toplog napitka onda verovatno imate bar omiljeni ukus. Međutim, čak i isti ukus može da se razlikuje u zavisnosti od kompanije koja ga proizvodi. To najlakše primete istinski obožavaoci čaja. Bilo da volite rinfuzni čaj, čaj koji sami sušite, ili standardni, svima dostupan, čaj koji se prodaje u prodavnicama, jedan imperativ je zajednički – kvalitet čaja bi trebalo da bude na zavidnom nivou. Takvi su Ahmad čajevi, a ako ostanete s nama i nastavite čitanje ovog teksta otkrićete zašto su Ahmad čajevi voljeni širom sveta.

 


Istorija Ahmad kompanije

Kao i mnoge druge kompanije koje svoje poslovanje baziraju na jednom cilju – zadovoljstvu mušterija, i Ahmad kompanija je nastala zahvaljujući idejama i željama jednog entuzijaste. Rahim Afshar je započeo svoj mali biznis želeći da ponudi ono najbolje iz sveta čaja. Svoju viziju je započeo pre 35 godina, uz pomoć svoje braće. Zajedno su istraživali uzgajališta širom sveta, dok su svoj biznis locirali u Hempšir, u Englesku. Od početka, pa do danas, Ahmad kompanija ima neprekidnu saradnju sa najboljim uzgajivačima čaja, jer se Rahim Afshar vodi jednim geslom, a to je da “nikad neće prodavati čaj koji on sam ne bi pio”. Za dugih i uspešnih 35 godina poslovanja Ahmad kompanija je rasla, razvijala se i danas u svojoj ponudi pored čajeva ima i proizvode koji ulepšavaju sam ritual ispijanja čaja, kao što su kvalitetni čajnici, ili elegantne kašičice.  

 

Ahmad asortiman

Ahmad kompanija je fokusirana na, na prvi pogled, jednostavan cilj, a to je uživanje u ispijanju čaja. Za ovaj doživljaj Vam nudi sve što je Vam je potrebno – čajeve, kao i pribor uz pomoću kog možete spremiti i degustirati ovo tečno zadovoljstvo. Pored čajeva u uobičajenom pakovanju, Ahmad ima i specijalne kolekcije koje oduševljavaju dizajnom pakovanja. Jedna od njih je Kew Gardens saradnja – svako od pakovanja iz ove kolekcije je inspirisano biljkama iz Kraljevskih botaničkih vrtova. Što se tiče neophodnog, porcelanskog, dela priče, u ponudi je skoro sve – od čajnika sa infuzerom, do posuda za šećer, ili bokalčića za mleko.

Najpoznatiji Ahmad čajevi

Ukoliko ikad budete u mogućnosti da posetite Ahmad prodavnicu, verujemo da biste proveli dobar period vremena donoseći odluku koji čaj da ponesete sa sobom. Njihov širok dijapazaon obuhvata čajeva najrazličitijih karakteristika, ne fokusirajući se samo na arome. Tako možete birati čajeve bez kofeina, crne čajeve, čajeve usmerene na prirodne benefite po Vaše zdravlje, voćne crne čajeve, voćne i biljne čajeve, zelene čajeve, rinfuzne čajeve u piramidalnim kesicama, ali i čajeve koji se spremaju sa hladnom vodom.

Jedan od najpopularnijih Ahmad ukusa je Earl Grey. Earl Grey je čuveni tradicionalni engleski čaj koji je ime dobio po britanskom premijeru Čarlsu Greju. Legenda kaže da je svojevremeno dobio poklon iz Kine u vidu čaja koji je bio aromatizovan uljem bergamota. Pošto mu se ukus svideo, tražio je od britanskih

prodavaca čaja da pokušaju da rekreiraju identičan ukus. Danas Earl Grey možete pronaći kao ukus raznih kompanija, ali jednom kad probate Ahmad Earl Grey verujemo da ćete ga birati i svaki sledeći put.

Ukoliko biste želeli da isprobate više različitih Ahmad ukusa onda možete odabrati neku od njihovih selekcija. Jedna od njih je Kew Gardens selekcija od 4 različita ukusa - Majestic Breakfast, Splendid Ceylon, Elegant Earl Grey i Garden Afternoon. Dobijate 40 kesica za 40 predivnih šoljica čaja. Ova selekcija dolazi u limenoj Kew Gardens dizajniranoj kutiji, koja će krasiti svaku policu, a dugo, dugo, čuvati arome čajeva. Čajevi ove selekcije su uglavnom crni čajevi, pa su pravi poklon za ljubitelje klasičnih, intenzivnih čajeva.

Da li ste zainteresovani za degustaciju Ahmad čajeva?

Ahmad asortiman dostupan na našem sajtu će sigurno zadovoljiti probirljivost svakog kupca jer smo se potrudili da obuhvatimo najvažnije i najpopularnije delove Ahmad dijapazona proizvoda. Ako ste u potrazi za kvalitetnim čajevima, za sebe, ili kao poklon, proverite zašto se Ahmad čajevi danas prodaju u više od 80 različitih zemalja. Već prilikom prvog gutljaja postaće Vam jasno zašto su Ahmad čajevi voljeni širom sveta.


Ostavite komentar

Imajte na umu da komentari moraju biti odobreni pre nego što budu objavljeni

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


Možda će vam se dopasti

Pogledaj sve
Tri brza pikantna umaka
Tiramisu – neodoljivi slatkiš za ljubitelje kafe
Kako da crveno vino postane deo Vaše slatke trpeze?