Počinje sezona darivanja – 7 ideja za praznične poklone

Počinje sezona darivanja – 7 ideja za praznične poklone

Ukoliko ne želite da se bavite višesatnim razgledanjem potencijalnih poklona, pred Vama je lista na kojoj možete pronaći predloge i za bliske osobe iz uže ili šire porodice, kao i za ljude iz Vašeg radnog okruženja.

Nadamo da će Vas naše smernice inspirisati, a da će neki od Vas uspeti, uz samo par klikova, da obave prazničnu kupovinu bez gužve i čekanja u redu.

1. Poklon set Olitalia maslinovog ulja

U ovom setu dobijate 4 različita maslinova ulja koja su obogaćena različitim aromama. Pronaći ćete maslinovo ulje sa bosiljkom, tartufima, ljutom paprikom, i sa belim lukom zaljućenim paprikom. Sva četiri ulja su intenzivnih i neuobičajenih aroma koje će obogatiti svako jelo. Ako poznajete nekog ko voli da eksperimentiše u kuhinji, i ko voli jela sa daškom egzotike, ovaj set je pravi izbor.

2. Kew Gardens Earl Grey praznična kugla

ahmad tea kugla

Svaki ljubitelj čaja je čuo za Earl Grey. U pitanju je tipičan predstavnik engleskih čajeva – tradicionalan ukus koji opija svojim intenzitetom. Iako, ovaj put, dolazi u rinfuzi, Ahmad kompanija se postarala da bude adekvatno upakovan, čuvajući svežinu samog čaja. Međutim, u pitanju nije neko obično, dosadno pakovanje, ovo ukrasno pakovanje će biti sjajan dodatak novogodišnjoj dekoraciji.

3.  Panettone čokoladni plišani meda

Italijanska kompanija Loison je garant za kvalitet kada je u pitanju ovaj praznični kolač. Ovaj put neodoljivi panetone dolazi u još slađem pakovanju – velikom plišanom medvedu. Unutra se nalazi kilogram čokoladnog panetonea – baršunasta, puterasta osnova je obogaćena kremastim filom i komadićima čokolade. Sam meda je napravljen od najkvalitetnijeg pliša uz ključić koji će čuvati sve Vaše tajne.

panettone meda

4. Set vina Trio Diverse

Obično ljubitelji vina vole jednu vrstu kojoj ostaju verni do kraja života. Ukoliko poznajete nekog ko iskače iz tog šablona, i podjednako uživa u svim bojama i penušavostima, ovaj set će biti pravi poklon za tu osobu. U njemu se nalazi crveno vino Negroamaro Salento Trulli bogato voćnim i začinskim notama, belo vino Santa Cristina Bianco sa primetnim notama osvežavajućeg ananasa, dinje, i cvetova narandže, i penušavo vino Prosecco Rose Tenuta Santome u kom se prepliću note jagode i maline uz par osetnih nota cveća.

5. Mini bombonjera Magija

Bombonjere i čokolade koje se nalaze u asortimanu Delikatesa se prave ručno od najfinijih sastojaka, bez industrijskih dodataka. Mini Magija bombonjera sadrži kombinaciju dva ukusa pralina. Dve praline su napravljene od mlečne čokolade i ispunjene lešnik kremom, dok je treća pralina napravljena od od mlečne čokolade, ali je ispunjena karamel kremom koji je izbalansiran komadićima morske soli. Svaki obožavalac slatkiša će ceniti umešnost majstora koji su pažljivo napravili ovu bombonjeru od još pažljivije biranih sastojaka.

delikatesi bombonjera

6. Appleton Estate rum

Jedan od najpoznatijih rumova današnjice će obradovati svakog poštovaoca ovog pića. Već prvim gutljajem će se jasno istaći začinske note vanile, melase, bibera i đumbira. Kao i ostali Appleton rumovi i ovaj rum dolazi u prepoznatljivoj flaši neobičnog oblika koja će krasiti svaku policu. Iako ima intenzivan ukus, lako se uklapa u sve vrste koktela koji zahtevaju rum, dajući im neuobičajenu notu bibera. Svaki ljubitelj ruma ima posebno mesto u srcu za jamajčanski rum, što Appleton Estate i jeste.

7. Slavski poklon set

U ovom setu imate sve! Ukoliko osobu kojoj poklanjate ne poznajete najbolje, ovaj set pokriva širok dijapazon ukusa i upotrebnih vrednosti. Crveno vino Merlot Cielo i Ahmad čaj od hibiskusa i mešavine bobica će zagrejati i najhladnije dane. La Pasta di Camerino taljatele će biti sjajan izbor za večeru, dok Olitalia maslinovo ulje možete iskoristi za sos. Za sam kraj tu su Manari pekmez od kajsija i nezaobilazni Grand Ducale panetone sa suvim grožđicama i kandiranim komadićima narandže.

pokloni

Još uvek imate vremena da pažljivo osluškujete želje vaših dragih osoba i odaberete poklon u skladu sa njihovim sklonostima. Iako je ova lista predloga fokusirana na poklone koji su „kratkog daha“, sama konzumacija istih će onima, koji dobiju neki od ovih poklona, biti jedna od najlepših uspomena.

Da li smo uspeli da Vam pomognemo prilikom sastavljanja praznične liste darova?


Ostavite komentar

Imajte na umu da komentari moraju biti odobreni pre nego što budu objavljeni

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


Možda će vam se dopasti

Pogledaj sve
Tiramisu – neodoljivi slatkiš za ljubitelje kafe
Kako da crveno vino postane deo Vaše slatke trpeze?
Šta je zajednično za Afogato, Irsku kafu i Belog Rusa?