Par saveta za očaravajuću letnju zabavu

Par saveta za očaravajuću letnju zabavu

Zahvaljujući sunčanim danima i mnogima omiljenom godišnjem dobu, sve više vremena provodimo napolju. Tako se i mnoge posebne prilike obeležavaju pod vedrim nebom. Ukoliko je pred Vama neka specijalna prilika koju želite da proslavite u prirodi, naše smernice će Vam olakšati pripremu, a prateći ih priredićete dešavanje koje je oduševiti svakog posetioca Vašeg slavlja. U nastavku teksta možete pročitati par saveta za očaravajuću letnju zabavu.

Prilagodite zabavu vremenskim uslovima

Podrazumeva se da ćete pre slanja pozivnica proveriti vremensku prognozu, međutim, to u nekim slučajevima nije dovoljno. Ukoliko se zabava održava tokom dana potrebno je obezbediti hlad! Ako je teren siromašan drvećem, paviljoni, pagode, ili suncobrani, će boravak na suncu učiniti podnošljivim i prijatnim. Ventilatori i prskalice s vodom su takođe dobrodošli, a lepeze možete personalizovati ili prilagoditi temi same zabave, i tako ih uvrstiti u deo dekoracije. Zabava može imati i noćni karakter, pa su tad lampe, lampioni, ili neki drugi vid izvora svetla, neophodni. Takođe, da slavlje ne bi trajalo prekratko postaraćete se tako što ćete obezbediti adekvatnu zaštitu od komaraca. Tanka ćebad će one zimogrožljive sačuvati od prohladnih večeri.

Obezbedite dovoljno mesta za sve

Ovaj savet se najpre odnosi na goste i predviđena mesta za sedenje. Noćne zabave će verovatno proteći u igranju uz muziku, ali bez obzira na navike gostiju ili želje domaćina, potrebno je obezbediti stolice, lejzi begove, ili bar jastuke da bi gosti mogli da predahnu. S druge strane, ukoliko je sto za posluživanje previše mali, može nastati gužva prilikom postavljanja hrane i pića, naročito kada gosti počnu ostavljati tanjire i čaše. Idealna opcija je poseban deo na kom će stajati posluženje, dok će glavni sto onda biti rezervisan samo za ono što gosti u tom trenutku koriste.

Posvetite pažnju planiranju menija

Iako je spontanost dobar pratilac letnjih zabava, pažljivo planiranje i dobra organizacija će Vam pružiti manje stresa. Tako je potrebno da meni, a misli se i na vrstu i na količinu hrane, odgovara potrebama odnosno broju gostiju. U zavisnosti od vrste posluženja izračunajte koliko prosečna osoba pojede, ali obratite pažnju – ako se trajanje zabave oduži, gosti će brzo ogladneti. Možda je neko od Vaših gostiju vegeterijanac ili je alergičan na neku vrstu hrane? Informisanjem o navikama Vaših gostiju predupredićete potencijalne neprijatne situacije. Način na koji ćete poslužiti hranu i piće takođe može unaprediti Vašu zabavu. Tako sve jestivo možete poslužiti na ovalima ili kvalitetnim drvenim daskama, dok će onim malo elegantnijim proslavama kibla s ledom dodati dašak luksuza.

Detalji koji se pamte

Udobnost i dovoljna količina hrane i pića su neophodni uslovi, ali uz pomoć unikatnih detalja stvorićete nezaboravan ugođaj. Dekoracija je sjajan način da proslavu učinite posebnom. Baloni, girlande, escajg u boji, stolnjaci, sve može biti podređeno Vašim željama ili odabranom ambijentu. Dodaci ili zid za fotografisanje će probuditi entuzijazam svih prisutnih za stvaranje onih opipljivijih sećanja. Ne zaboravite muziku! Da ne biste bili prepušteni na milost i nemilost lokalnih radio stanica, odvojte dovoljno vremena za kreiranje adekvatne plejliste i provod je zagarantovan. Uz minimalno truda možete dodatno obradovati Vaše goste tako što ćete njihova mesta za sedenje odnosno pribor za jelo i piće personalizovati njihovim fotografijama.

Da li ste spremni za nezaboravnu letnju zabavu?

Kao i kod organizacije drugih vrsta druženja, ključno je planiranje i predviđanje nepoželjnih okolnosti. Međutim, svaku nevolju je nemoguće naslutiti, pa je dovoljno da ispratite osnovne smernice, a celokupan ugođaj će zavisiti od energije svih prisutnih. Dobrom društvu ni kiša ne može pokvariti raspoloženje! Rukave ne morate zavrtati jer je toplo, ali izvadite papir i olovku i počnite sa pravljenjem lista. Prateći naših par saveta za očaravajuću letnju zabavu stvorićete uspomene kojih ćete se rado sećati.


Ostavite komentar

Imajte na umu da komentari moraju biti odobreni pre nego što budu objavljeni

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


Možda će vam se dopasti

Pogledaj sve
Kako da napravite šarenu salatu?
Kako da napravite najsočniju baklavu?
Vreme je za baba rum!