Koji su to pokloni za sve prilike?

Koji su to pokloni za sve prilike?

Da li razbijate glavu kada je potrebno da odaberete poklon za važnu osobu u Vašem životu? Nezavisno od prilike, poklone bi trebalo birati u skladu sa osobinama i interesovanjima osobe kojoj poklanjate – nekom će buket cveća izmamiti tek osmeh zahvalnosti, dok će neko biti vidno oduševljen. Međutim, postavlja se pitanje kako odabrati poklon, ako je u pitanju osoba koju ne poznajete dovoljno. Tada je najbolje okrenuti se takozvanim univerzalnim poklonima. Pred Vama se nalazi lista koja Vam otkriva koji su to pokloni za sve prilike.

Najsigurnija opcija prilikom biranja poklona su manji, ili veći, setovi koji sadrže više različitih proizvoda. Tako imate veće šanse da će osoba kojoj set poklanjate iskoristiti bar deo poklona. Za Vas smo odabrali setove koji sadrže univerzalne delikatese, bez inćuna ili ljutih soseva, koji zahtevaju već zavidan stepen gurmanluka i želje za kulinarskim eksperimentima.

1. Penušava slast

U pitanju je jedan od manjih setova poklona, poklon set Prosecco + Bombonjera – u njemu su kvalitetno vino i čokoladna bombonjera. Što se vina tiče, u pitanju je vrhunski penušavac Prosecco Cielo e Terra vinarije. U pitanju je aromatičan proseko voćkastog ukusa, kog je najbolje upariti sa laganim jelima, predjelima, ili, što da ne, možete da uživate u njemu i nezavisno od obroka. Delikatesi čokoladne bombonjere se prave svaki dan, ručno, od najkvalitetnijih i pažljivo odabranih sastojaka. Finalnom proizvodu nisu dodate nikakve veštačke arome, niti konzervansi, ukus u kom uživate dolazi od samih sastojaka i tu je zahvaljujući umešnosti naših majstora za praline. Ova Delikatesi bombonjera sadrži 12 čokoladnih pralina koje dolaze u 4 različita ukusa – mlečna čokolada sa kremom od pečenih lešnika, čokolada sa karamel kremom, koji je obogaćen krupnim zrncima morske soli, treće punjenje je krem od bele čokolade, kardamona i kafe, dok je poslednje punjenje krem od bele čokolade sa malinama. Ovaj set je najmanji od ponuđenih, ali nudi delikatese nezaboravnih ukusa.

2. Magičnih pet

Ovaj srednji set nosi neobično ime - poklon set Magija, a sadrži proizvode koji se dopadaju većini ljudi. U pitanju su vino, čaj, grisine, panetone i pekmez. Odabrani su ukusi koji su uobičajeni za naše podneblje, a proizvodi su opet posebni zahvaljujući svom kvalitetu. Set sadrži belo Catarratto Šardone vino, mini panetone sa suvim grožđem i kandiranim komadićima pomorandže, Ahmad čaj od kamilice i limunske trave, Roberto grisine sa susamom, i Manari pekmez od šljive. Dakle, u setu se mogu pronaći sjajni proizvodi za jedno pravo popodnevno uživanje, dok vino može da sačeka i neku posebnu, večernju, priliku.

3. Gurmanska plata

Za sam kraj liste predloga tu je najveći set deskriptivnog imena poklon set Vino, Pršut, Sir. On će izazvati oduševljenje svakog ko voli luksuzne proizvode i dobru zakusku. U njemu se mogu pronaći osnovne namirnice za suhomesnatu platu, pa ako poznajete nekog ko uživa u ovom tipu obroka, ovaj set je poklon po meri. U njemu ćete, za početak, pronaći ono bez čega nijedna suhomesnata plata ne može, a to je drvena daska za serviranje. Da daska ne bi ostala prazna tu su dve vrste sira – Grana Padano rendani sir, koji je sazrevao bar 16 meseci, i Grana Padano sir u komadu, koji je sazrevao bar 20 meseci. Zatim, tu je delikates celog seta Jamones Blázquez pršuta od crne iberijske svinje. Pored toga, tu su i dva proizvoda koja mogu obogatiti večeru s daškom italijanske kuhinje. Prvi od njih je garganeli Pasta di Camerino, dok je drugi proizvod luksuzno italijansko crveno Barolo vino.

 

 

Svaki od ova tri seta obuhvata pažljivo odabrane proizvode, koji neće biti ćušnuti u ostavu, ili skupljati prašinu na nekoj polici. Nisu tematski vezani za neku priliku, i možete ih pokloniti prijatelju, ali i poslovnim partnerima. Ako se odlučite za neki od ovih poklona, pored konkretnih delikatesa, poklanjate i trenutke uživanja u vrhunskim specijalitetima, a uspomene se teško zaboravljaju, i nemaju cenu. Nadamo se da smo Vam bar malo pomogli sa izborom ili inspiracijom vezanom za večitu dilemu – koji su to pokloni za sve prilike.

 


Ostavite komentar

Imajte na umu da komentari moraju biti odobreni pre nego što budu objavljeni

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


Možda će vam se dopasti

Pogledaj sve
Tiramisu – neodoljivi slatkiš za ljubitelje kafe
Kako da crveno vino postane deo Vaše slatke trpeze?
Šta je zajednično za Afogato, Irsku kafu i Belog Rusa?