Da li ste spremni za fudbalski spektakl godine?

Da li ste spremni za fudbalski spektakl godine?

Čak iako niste vatreni navijač, jasan vam je značaj finala Lige šampiona. Fudbal postoji već decenijama tokom kojih su se organizovala razna takmičenja. Sama Liga šampiona je ranije bila poznata kao Kup evropskih šampiona.

Iako u svom imenu više ne sadrži epitet evropski i dalje podrazumeva takmičenje isključivo evropskih elitnih fudbalskih klubova.

Takmičenje je osnovano sa jednim jasnim ciljem – da se svake godine proglasi najbolji fudbalski klub Evrope. Da li ste uzbuđeni zbog spektakla godine?

Parisko finale

Ove godine se finale održava u Parizu, na stadionu „Francuska“. Odigraće se meč između dva giganta – Liverpula i Real Madrida.

Na ovom stadionu su se već odigravala finala u prošlosti. Ima kapacitet od 75 hiljada mesta. Ako uzmemo u obzir činjenicu da su navijači ova dva kluba dobili po oko četvrtinu kapaciteta, nije puno mesta ostalo za „običan“ narod. Naročito, kad nagrnu vatreni navijači i iz ostalh delova sveta, ali i sponzori, bivši fudbaleri, stručnjaci i ostala već pretpostavljena publika.

faniale lige šampiona

Najjeftinija karta za finale je bila 50 evra, i ako ste jedan od srećnika, onda ste uspeli da obezbedite sebi to ili neko skuplje mesto. Ako biste sad želeli da isplanirate iznenadan put bilo bi vam potrebno par hiljada evra. Ostala su samo slobodna mesta u ložama sa kartama koje se kreću od malo manje od 5 hiljada evra pa sve do skoro 9 hiljada evra. Pored ulaznica bi vam svakako bili potrebni i hotel i avionski prevoz, kao i ostali, propratni troškovi.

Činjenica je da se ništa ne može porediti sa doživljajem na stadionu – ne postoji osoba koja bi uspela da odgleda meč hladne glave kad hiljade i hiljade ljudi oko nje navija iz sveg srca.

Međutim, nismo svi te sreće, a ni finansijskih mogućnosti da svaki sportski spektakl ispratimo uživo, sa neposredne udaljenosti. Tako da je vreme da pređemo na drugu, pristupačniju i praktičniju, opciju – navijanje od kuće.

Navijanje ispred malih ekrana

Ako do sad niste organizovali okupljanje povodom nekog velikog sportskog događaja, sada je pravi trenutak. Temperatura nije previsoka, vreme održavanja finala je idealno, plus je većina vaših prijatelja slobodna vikendom.

Navijanje će biti još zanimljivije ukoliko se podelite u dva tabora. Samo se potrudite da uzavrele strasti ipak ostanu u granicama normale i da uvrede na račun klubova ili igrača ne prerastu u lične uvrede. Mada je retko ko od nas fudbalski stručnjak, dozvoljeno je iznositi svoje mišljenje i ventilirati emocije nakupljene tokom radne nedelje.

fudbal navijanje

Iako možda na prvi pogled nisu očigledne, postoje mnogobrojne prednosti praćenja finala od kuće. Jedna od njih je – odabrana ekipa. Nećete imati problem sa nepoznatim, agresivnim, navijačima koji vam zaklanjaju vidik. Izbeći ćete ogromne gužve. Ne morate brinuti da li ćete pronaći svoje mesto na vreme – osim ukoliko ne bude prepirke oko omiljenog mesta na kauču.

Poslednja, i, za neke, najvažnija prednost je posluženje po vašoj želji. Nisu pivo i grickalice uzalud godinama omiljeno posluženje hiljadama i hiljadama obožavalaca sporta.

Gorčini piva savršeno pristaje slan ukus grickalica. Ako su vam dosadila standardna piva koja možete pronaći u svakom marketu party set piva i grickalica možete biti sjajan izbor za vašu ekipu. U njemu dobijate tri različita kraft piva i tri različite vrste girisina.

finale fudbal

Kraft piva će se naročito svideti ljubiteljima čeških piva s obzirom na činjenicu da su sva tri piva od istog proizvođača – Bernard. Ovaj set ima samo jednu manu – ako okupljate veću ekipu, jedan vam nikako neće biti dovoljan!

Posluženje planirajte pažljivo, ali i odgovorno, jer je cilj okupljanja gledanje utakmice, a ne višesatna degustacija pivskih specijaliteta.

Iščekivanje spektakla

Da li su vam ovo favoriti kada su u pitanju evropski fudbalski klubovi i nije toliko bitno jer će čak i laici prepoznati ugled i umeće fudbalera koji igraju pod ovim grbovima.

Ako pogledamo statistiku, ishod ovog meča možemo već sad prepostaviti jer je Real Madrid odneo titulu čak 13 puta, dok je Liverpulu to uspelo „samo“ sedam puta. Međutim, znamo da je statistika jedno, a srčanost, trud, veština, pa i sreća, nešto sasvim drugo, i daleko bitnije.

trofej lige šampiona

Pored vatrenosti i srčanosti samih fudbalera, verujemo da ćete i vi pomno i vatreno navijati kraj svojih malih ekrana. Kada sve saberemo i oduzmemo pobednik možda i nije toliko bitan koliko je bitno kvalitetno provedeno vreme sa prijateljima.

Do samog finala nam ostaje da nagađamo ko igra bolji fudbal – Engleska ili Španija. Ko je vaš favorit?


Ostavite komentar

Imajte na umu da komentari moraju biti odobreni pre nego što budu objavljeni

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


Možda će vam se dopasti

Pogledaj sve
Vreme je za baba rum!
Tri brza pikantna umaka
Tiramisu – neodoljivi slatkiš za ljubitelje kafe